Trainingen

Conflictmanagement voor het onderwijs

In verbinding kom je altijd verder – bij Dialogue zijn we daarvan overtuigd. We bieden maatwerkprogramma’s, opleidingen en trainingen om mensen en organisaties conflictvaardiger te maken. En speelt er al een conflict, dan helpen we om de dialoog weer op te starten.

Elke onderwijsinstelling heeft wel eens te maken met conflictsituaties, zowel intern als met externe partijen. De kunst is om ervoor te zorgen dat gedoe niet uit de weg wordt gegaan, maar dat het juist aanleiding is voor een echt en waardevol gesprek. Als je weet hoe je issues op een positieve en constructieve manier bespreekbaar maakt met respect voor onderlinge verschillen, dan kun je een conflict omzetten in een kans en de samenwerking verbeteren. Dialogue leert organisaties en mensen effectiever met conflicten om te gaan, ze juist te benutten.

We helpen organisaties om een structurele, constructieve en efficiënte aanpak van conflictpreventie en -hantering te ontwikkelen. Want organisaties met aandacht en zorg voor conflictmanagement zijn gezonder en succesvoller.

Programma’s voor het onderwijs

Wij hebben voor diverse onderwijsinstellingen trainingsprogramma’s op maat ontwikkeld die bijdragen aan de conflictvaardigheid van de organisatie en haar medewerkers.

Wij kennen het onderwijs, de issues en de uitdagingen. Onze programma’s worden altijd op maat gemaakt en we sluiten goed aan bij de specifieke casuïstiek en leerdoelen van de deelnemers.

Wil je meer informatie over onze op maat gemaakte programma’s? Neem dan contact met ons op!

Aanbod – zowel fysiek als online

  • Training Conflictbehendigheid voor Leerkrachten (vanaf 1 daags)
  • Training Krachtige gespreksvoering met volwassenen (vanaf 1 daags)
  • Training Bemiddelings en mediationvaardigheden voor het onderwijs (3 daags)
  • MfN Basis Mediationopleiding (9 daags)
  • Mediation en gespreksbegeleiding door onze ervaren MfN registermediators

Download de factsheet
factsheet onderwijs

 

Ellen van Gestel
Functie: ConsultantMediatorTrainer

Mooi als mensen in een mediation elkaar weer echt gaan zien en samen het negatieve in iets positiefs weten om te zetten.