Trainingen

Loading

Mindfulness voor Juristen

Je werkt als jurist in een dynamische omgeving met veeleisende cliënten en een hoge werkdruk. Ook je sociale leven vraagt veel van je. Om kwaliteit en professionaliteit te bewaken is het belangrijk dat je als jurist voldoende bent toegerust om met de dagelijkse hectiek en druk om te gaan.

Mindfulness is bij uitstek geschikt om een gezonde balans te bereiken en te behouden en de spanningen die de dagelijkse praktijk en dynamiek met zich meebrengt het hoofd te kunnen bieden. Bij mindfulness leer je om aandacht te trainen. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen middel tegen stress en piekeren. Het zorgt dat je je vak beter kunt uitoefenen, verhoogt je efficiëntie en vergroot het werkplezier. Ook ter preventie of na herstel van een burn-out biedt de training mindfulness uitkomst.

Over deze training

De training vormt een mix van theorie en concrete en praktische oefeningen die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse praktijk. De mindfulnesstraining voor juristen is gebaseerd op de geprotocolleerde Mindfulness Based Stress Reduction training. De training is een mix van theorie en oefeningen, die concreet en praktisch zijn, zodat je deze direct kunt gebruiken in je dagelijkse praktijk. Ook komen tijdens reflectiemomenten beroepsspecifieke situaties aan bod en kun je ervaringen uitwisselen met beroepsgenoten. Bovendien ontvang je een werkmap en krijg je toegang tot door de trainers zelf ingesproken meditaties.

Trainers
Onze hoofdtrainer is Cornelie Bol. Zij kent de wereld van de advocatuur en zakelijke dienstverlening van binnenuit. Zij spreekt de taal van de deelnemers en kan daardoor een goede brug slaan tussen de deelnemers en de aangereikte materie. Cornelie heeft ruime ervaring als coach en trainer. Zij begeleidt mensen en teams in bewustwording, ontwikkeling en verandering. Naast de ingang van het gesprek zet Cornelie verschillende methodes in, zoals energetisch en systematisch werk, mindfulness en de leer van de karakterstructuren. Zij is gecertificeerd mindfulnesstrainer (VVM) en heeft veel ervaring in het geven van individuele en groepstrainingen op het gebied van presentatie, overtuigingskracht en authenticiteit en op het vlak van coaching en coachend leidinggeven.

De co-trainer is Thomas Bijsterbosch. Thomas (1978) is opgeleid tot professioneel theaterregisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Hij heeft vele theaterproducties gemaakt en werkt momenteel als trainer (gesprekstechnieken, houdingsbewustzijn, speechen en “storytelling”), en trainingsacteur. Daarnaast is hij werkzaam als gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1, VMBN) Hij geeft mindfulnesstrainingen zowel in het bedrijfsleven (o.a. de Brauw te Amsterdam) als op particuliere basis.

Programma

De training bestrijkt 8 bijeenkomsten van 15.30 uur tot 18.00 uur of 8.30 tot 11.00 uur, met tussenpozen van 2 weken.